Four Flags | 30 april – 31 juli

Four Flags is een tijdelijk project dat werd geïnitieerd door Julia Mullié & Nick Terra en dat tijdens deze periode van gesloten deuren kunstenaars wil ondersteunen door kunst in de openbare ruimte onder de aandacht te brengen. Four Flags werd op 15 april in Amsterdam gelanceerd. Julia Mullié en Nick Terra nodigden 30 kunstenaars uit om een vlag te ontwerpen. De deelnemende kunstenaars worden pas bekend gemaakt wanneer hun vlag wordt opgehangen. 

Op initiatief van verzamelaar Siska Bulkens en curator Louis-Philippe Van Eeckhoutte zullen de vlaggen de komende weken reizen langs een reeks van non-profits in België. Zo kan je vanaf 30 april elke week een nieuwe vlag ontdekken bij 8 non-profits in België: Netwerk Aalst, Be-Part Waregem, Kunsthal Gent, AAIR, CIAP Kunstverein, KIOSK Gent, La Loge en CC Strombeek. “We hopen zo de kunstbeleving terug naar de essentie te brengen, het hiaat in de digitale kunstbeleving te dichten, kunstliefhebbers te prikkelen en de aandacht voor non-profits in de actualiteit te houden. De samenwerking tussen de initiatiefnemers, de kunstenaars, de non-profits, de curatoren en verzamelaars materialiseert ook een gevoel van collectiviteit voor nu en de toekomst.”


De deelnemende kunstenaars die reeds bekend gemaakt werden zijn: Juliette Blightman, Kasper Bosmans, Das Institut (Kerstin Brätsch & Adele Röder), Willem De Rooij, Jennifer Tee, Ola Vasiljeva, Evelyn Taocheng Wang, Raquel van Haver, Thomaz Rosa, Ana Mazzei, Pedro França, Cibelle Cavalli Bastos, Rodrigo Hernández, Daniel de Paula, Maria Roosen, Andre Parente, Anna-Sophie Berger, Philipp Gufler.