Robbert & Frank Frank & Robbert Breadcrumbs 23.02 – 01.06

Be-Part Waregem organiseert vanaf 23 februari een solotentoonstelling van het kunstenaarsduo Frank&Robbert Robbert&Frank.

De tentoonstelling, getiteld BREADCRUMBS, gaat op zoek naar de kruimels die de kunstenaars de afgelopen jaren achterlieten met hun foto’s, videowerken, sculpturen, theatrale diorama’s, blauwdrukplannen, zeefdrukken en kleitabletten. Hiermee vertellen ze een verhaal van vriendschap en transformatie. Vanuit hun persoonlijke mythologie koppelen ze de dagelijkse realiteit aan filosofische en maatschappelijke vraagstukken.

Frank&Robbert Robbert&Frank vertrekken vanuit een reeks draagbare houten koffertjes die ze enkele jaren geleden ontwikkelden tijdens een zomerresidentie in Be-Part. In de lijn van hun kunstpraktijk bevinden deze koffers zich op de grens tussen sculptuur en performance, beeldhouwwerk en attribuut, private en publieke ruimte, gadget en kunstwerk.

Aan de hand van performatieve acties in de openbare ruimte onderzoeken de kunstenaars hoe ze het fysieke kunstwerk kunnen overstijgen. In Be-Part Waregem presenteren de kunstenaars voor de eerste maal een overzicht van hun zoektocht van de voorbije vijf jaar.  

Vernissage – 22 februari 17.00u

  • Officiële opening door Pietro Iacopucci, schepen van de stad Waregem
  • Toelichting bij de tentoonstelling door Patrick Ronse, coördinator Be-Part

Bierdegustatie om 17u: de Bere Brouwers uit Gistel maakten een op maat gemaakt R&F F&R bier gebaseerd op een eeuwenoud bierrecept (driemaal gehopt, met toetsen van chocolade en whisky).

Tarot reading van 16u tot 21u: wat zullen de kaarten onthullen? In een private sessie zal een reader jouw vragen beantwoorden. Schijf je nu alvast in want de plaatsen zijn beperkt!

Frank&Robbert Robbert&Frank

Na hun studies beeldende kunst aan het KASK (Gent, 2012) kozen Frank en Robbert om door het leven te gaan als het kunstenaarsduo Frank&Robbert Robbert&Frank. Deze intense samenwerking vormt de basis voor hun artistieke praktijk en symboliseert hun visie op vriendschap, collectiviteit, samenspel en kennisdeling. Samen realiseren ze een multidisciplinair oeuvre met objecten, prenten, installaties, video’s en performances op de grens tussen beeldende kunst en theater. Naast multidisciplinariteit vormt ook (visuele) humor een van de belangrijkste ingrediënten van hun kunstpraktijk.

Frank&Robbert Robbert&Frank ontwikkelen steeds weer nieuwe methodes om hun werk te maken en te tonen. De status van het kunstobject en de kunstenaar is daarbij continu onderhevig aan verandering en transformatie. Zo tonen ze hun werk niet enkel via officiële tentoonstellingen, maar ook met zelf geïnitieerde acties in de openbare ruimte, zowel in België als in het buitenland. Ze zien dit als een strategie om nieuwe mensen te bereiken, hun experimenten voortdurend te evalueren en hun netwerk te verbreden.

Het werk van R&F F&R werd eerder getoond in KW Institute for Contemporary Art (Berlin), BOZAR (Brussel), BuBox Kortrijk, Baro Gallery (Sao Paulo), De Beursschouwburg (Brussel), Museum Angewandte Kunst (Frankfurt), De Brakke Grond (Amsterdam) en Dr. Guislain Museum (Gent). In 2019 ontvingen ze een beurs van de Vlaamse Overheid en waren artist-in-residence bij Air Berlin Alexanderplatz (Berlin).

In het kader van BREADCRUMBS creëerden Robbert&Frank Frank&Robbert een gelimiteerde editie. Voor meer info: contacteer info@be-part.be.

http://www.frankenrobbert.com/

facebook.com/frankenrobbertrobbertenfrank

instagram.com/r_en_f